06.10.2022

Boşandığı eşinin silahlı saldırısına uğrayarak yaralan baromuz mensubu  Av. Merve Gül Durmaz’ın müşteki olduğu, sanığın tutuklu yargılandığı davanın duruşması dün Eskişehir 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Sanığın meslektaşımız ile birlikte, araya giren bir vatandaşı da silahla yaraladığı davanın duruşmasına Türkiye Barolar Birliği (TBB) adına Genel Sekreter Av. Veli Küçük, Baro Başkanımız Av. Mustafa Elagöz, Baro Genel Sekterimiz Av. Yusuf Özcan,  TÜBAKKOM Yürütme Kurulu üyesi Av. Esin Özak Sezengöz, Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyesi avukatlar ve baromuz mensubu çok sayıda avukat  katıldı.

Mahkeme hakiminin yargılama usullerini hiçe sayan bir tavırla davaya katılma taleplerimizi reddetmiş olmasına rağmen meslektaşımıza olan desteğimizi kararlılıkla sürdüreceğimizi, mahkeme hakiminin yargılama usulüne aykırı davranışları nedeniyle de Başkanlığımızca tutulan ve 70 e yakın avukat meslektaşımız tarafından imzalanan tutanak ile Adalet Bakanlığına ve Hskya ivedilikle başvuru yapacağımızı, bir sonraki duruşmanın 12 Ekime ertelendiğini kamuoyuna bildiririz.