06.06.2020 - Yapılması Planlanan Siyanürlü Atık Barajına Eskişehir Barosu’ndan Tepki!!

Videoyu izlemek için : https://www.youtube.com/watch?v=msCe7YbjGPQ

Kaymaz’da yapılmaya başlanan ikinci siyanürlü atık barajının durdurulması için bir araya gelen sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve belediye başkanlarının yaptıkları basın açıklamasına Eskişehir Barosu Başkanı Av. Mustafa Elagöz ve Kent ve Çevre Hukuku Komisyon Başkanı Av. Hüseyin Akçar da katılarak destek verdi. Yerinde inceleme yapan Baro Başkanımız Elagöz ve komisyon Başkanı Akçar, sürecin takipçisi olduklarını belirttiler. Eskişehir Barosu’nun sürecin hukuksal açıdan takipçisi olduğunu vurgulayan Mustafa Elagöz, “Devleti yönetenlere buradan sesleniyorum. Kendilerini hukuka uygun davranmaya davet ediyorum. Yargı süreci başlamıştır. Pandemi süreci nedeniyle insanların can derdinde olduğu bir dönemde bu konu maalesef ikinci planda kaldı. Tüm halkımızın bu konuyla ilgili gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz. Demokratik haklarımızı kullanarak Kaymaz halkına herkes destek olmalıdır. Devletimiz yurttaşımızın yaşam hakkına saygılı olmalıdır” dedi