BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANIMIZA DESTEK MESAJI

Son günlerde bir kısım Barolarımız delegeleri tarafından birlik başkanımız hakkında bir karalama politikası izlendiği, bu açıklamaların zamanlamasına bakıldığında ise; Adalet bakanlığı ile diyalog kanalının kurulduğu ve yıllardır çözüm bekleyen meslek sorunlarımızın çözümüne bu kadar yaklaşıldığı bir dönemde bu açıklamaların yapıldığını görüyor ve Eskişehir Barosu olarak bu açıklamaları esefle kınıyoruz. Birlik Başkanımız Sayın Av. Prof.Dr.Metin Feyzioğlu, Rize ziyaretinde demokrasinin olmazsa olmazı olan siyasi partilerin nerdeyse tamamını ziyaret etmiştir. Sadece AK Partiye ziyarette bulunmamıştır. Ziyarette yaptığı konuşmalara bakıldığında ise bu ülkede yaşayan ve ülkesini seven herkesin üzerinde hemfikir olacağı birlik ve beraberlik mesajı vermiştir. Kampanyaya katılan meslektaşlarım; bu söylemin neresi sizleri rahatsız etti? TBB gibi bir kurumun toplumun menfaatlerine yönelik fikir beyan etmesinin neresi yanlış ve hatalı? Kaldı ki; gerek birliğimiz gerekse başkanımız her türlü toplumsal ve sosyal sorunlara her zaman duyarlı olmuş, elini taşın altına sokmaktan asla imtina etmemiştir. Sorunların Adalet Bakanlığı ile diyalog yoluyla çözümü noktasında son zamanlarda verilen mücadelenin neredeyse tüm Baro Başkanlarınca desteklendiği bir ortamda bu açıklamalar sadece ve sadece Adalet Bakanlığı ve Hükümet karşında Birlik Başkanının elini zayıflatmaktan ve meslek sorunlarının çözümü noktasında bizlere zarar vermekten başka hiçbir amaca hizmet etmez. Bu nedenle; bu açıklamaları yapanların da, hukukilikten öte siyasi beklenti ve saikle hareket ettikleri düşüncesi ile Eskişehir Barosu olarak sayın birlik başkanımız Av.Prof.Dr.Metin Feyzioğlu'nun yanında olduğumuzu ve verdiği mücadeleyi desteklediğimizin herkes tarafından bilinmesini isteriz.

Av.Mustafa Elagöz
Eskişehir Barosu Başkanı