BASINA VE KAMUOYUNA DUYURU

BASINA VE KAMUOYUNA 
 

    Muğla Barosu’na kayıtlı meslektaşımız Av.Setuğ Sürenoğlu, 13 Nisan 2019 tarihinde medya karteli ailelerin İstanbul Çırağan Sarayındaki düğünü sebebiyle yolların trafiğe kapatılmasına hak arama hürriyeti kapsamında itiraz etmesi sonucu, olay mahallinde bulunan ve devletin üniforma ve silah verdiği polislerce zorla alıkonulmuş ve şiddetli bir şekilde darp edilmiştir.

    Devlet görevlilerince darp edilen ve bu ülkenin bir vatandaşı olan meslektaşımız mağdur edilmesine rağmen akabinde Cumhurbaşkanına hakaret gerekçesiyle savcılığa sevk edilmiş ve savcılık tarafından tutuklanması istemiyle sorgu hakimliğine sevk edilmiştir.

     Sorgu hakimi de delil olmadığı gerekçesiyle olay mağduru vatandaşımız / meslektaşımız hakkında tutuklama kararı verememiş , daha da garibi adli kontrol kapsamında ev hapsi kararı vermiştir.

     Polisin görevi halkın can güvenliğini sağlamaktır. Savcı ve Hakimin görevi de hukuka aykırılıkları gidermek ve adalet dağıtmaktır.. Ancak mezkür olay polisinden savcısına ve hakimine kadar tam bir hukuksuzluk abidesidir.  

     Yaşanan olay, hukuka aykırılıklara karşı sesini çıkartan vatandaşa organize bir şekilde saldırının artık devlet görevlilerince içselleştirildiğini, yapılan hukuksuz davranışlara karşı herhangi bir yaptırıma maruz kalınmayacağı fikrinin devlet görevlilerinde egemen hale geldiğini ,  hukuksuzca davranışların olağan bir hal aldığını ve hukukun askıya alındığını göstermektedir ki;  bu ancak totaliter rejimlerde görülen ve mağdurun suçlu ilan edildiği bir anlayışın maalesef ülkemizde de vücut bulmuş halidir.

     Yapılan bu vahşice saldırının takipçisi olunacağını, bu konuda suç faili polislere gereken cezanın verilmesi için her türlü mücadelenin yapılacağını, avukatlara yönelik bu ve benzeri saldırıların bizleri korkutamayacağını , aksine mücadele azmimizi daha da artıracağını tüm kamuoyuna saygı ile arz ederiz.


Av. Mustafa ELAGÖZ
Eskişehir Barosu Başkanı
Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım