CMK ÖDEMELERİNDE DOSYA HAZIRLAMA HAKKINDA

CMK ÖDEMELERİ İÇİN DOSYA HAZIRLAMA


1. Ödeme işlemleri için öncelikle Baromuz WEB sitesinde bulunan BARONET-CMK İŞLEMLERİ menüsünden RANDEVU alınması gerekmektedir. Randevular her ayın ilk 3 iş günü alınabilir.


2. SORUŞTURMA aşamasındaki ücret talepleriniz için;

Dosyaya; kolluk ifade tutanağı, savcılık ifade tutanağı ve sulh ceza hakimliği sorgu tutanağı asılları(üzerinde soruşturma numarası yazılı olarak)

-          Soruşturma NUMARASI BELLİ DEĞİL İSE; Savcılık ön bürodan katıldığınız ifadenin soruşturma numaraları üzerlerine yazılarak teslim edilmesi gerekmektedir

-          BARONET – İNCELENMEMİŞ EVRAKLAR kısmında ilgili evraka ait Hizmet Formu butonuna bastığınızda alacağınız Hizmet Formu belgesi imzalı şekilde,

-          BARONET – İNCELENMEMİŞ EVRAKLAR kısmında ilgili evraka ait Görev Yazısı butonuna bastığınızda alacağınız Görev Yazısı belgesi konulacaktır.

NOT : ISLAK İMZALI OLAN İFADE TUTANAKLARINA ÖN BÜRODAN ASLI GİBİDİR MÜHRÜ BASILMASINA GEREK YOKTUR.

3.   MAHKEME aşamalarındaki ücret talepleriniz için;

              Dosyaya; katılmış olduğunuz ve mahkemeden ya da ön bürodan aslı gibidir yaptırdığınız duruşma tutanağı (varsa yetki belgesi ile birlikte)eklenmelidir.

 

              - Soruşturma ifade tutanaklarının ya da duruşma zabıtlarının çok sayfalı olması halinde ilk ve son sayfası yeterlidir. Sorgu hakimliği veya duruşmaya katıldığınız (isminiz) ilk ve son sayfa haricinde bir yerde geçiyorsa o sayfayı da eklemeniz gerekmektedir.

 

  - Hazırlık görevlendirmeleri için yol gideri yapılmış ise o gün tarihli taksi fişi (gidiş-geliş toplam 60 tl (iniş biniş yerlerinin belirtilmesi önemle rica olunur. ) veya benzin fişi (Benzin fişi 25 TL’yi geçmemelidir)

-     Hafta İçi Adliye içi görevlerinizde (savcılık ve mahkemelerde) yol giderleri ödenmemektedir.

-          BARONET – İNCELENMEMİŞ EVRAKLAR kısmında ilgili evraka ait Hizmet Formu butonuna bastığınızda alacağınız Hizmet Formu belgesi imzalı şekilde,

-          BARONET – İNCELENMEMİŞ EVRAKLAR kısmında ilgili evraka ait Görev Yazısı butonuna bastığınızda alacağınız Görev Yazısı belgesi konulacaktır.

 

4.      Evrakların sırasıyla;

-          İlgili göreve ilişkin katıldığınız soruşturma/kovuşturmaya ilişkin ifade tutanağı

-          İlgili göreve ait imzalı hizmet formu

-          İlgili göreve ait görev yazısı…

-          olacak şekilde hazırlanıp kırmızı renkli dosyaya takılmış halde teslim formu doldurularak randevu tarihine kadar Baro evrak kayıt (danışma) birimine teslim edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde o ay ödemesine dahil edilmesi mümkün olmamaktadır.  

 

5.      Teslim edilecek evraklar içinde Çocuk Mahkemelerine ait görevlerin bulunması halinde, ayrı bir kırmızı dosya içine yukarıda belirtilen sıralama ile takılmış halde teslim edilmesi gerekmektedir.

 

6.      Teslim edilecek evraklar içinde Talimat soruşturması/kovuşturmasına ait görevlerin bulunması halinde, her bir talimat evrakı için ayrı bir kırmızı dosya içine yukarıda belirtilen sıralama ile takılmış halde teslim edilmesi gerekmektedir.

 

7.      Sigortalı çalışan Avukatların yanında çalıştığı Avukattan aldıkları ıslak imzalı muvafakatnamelerini kırmızı dosyanın en üstüne 1 adet olarak (Her talimat için ayrı muvafakatname) eklemesi gerekmektedir.

 

8.      Eskişehir Defterdarlığının son uygulaması gereğince evrakların fotokopisi gerekmediğinden, evrakların sadece asıl olarak teslimi yeterli olacaktır.

 

9.      Randevu alma işlemi ilgili ayda makbuz kesenlerin listesinin hazırlanması için kullanıldığından, RANDEVU TARİHİNDE KALEMDE BULUNMANIZ GEREKMEMEKTEDİR.

 

10.    Evrakların randevu alınan güne kadar tesliminden sonra makbuz kesilmesi için tarafınıza ayrıca SMS yolu ile bilgi verilecektir.

 

11.  CMK ödemeleri için sistem üzerinden doğrudan e-mail olarak gönderilen e-makbuzlar bize ulaşmadığından, kesilen e-makbuzların PDF FORMATINDA bilgisayara indirilerek kopyala–yapıştır ile cmk@eskisehirbarosu.org.tr adresine E-MAİL OLARAK gönderilmesi gerekmektedir.

 

12.   E-Makbuzlarda MÜDAFİİ VEYA VEKİLİ OLUNAN KİŞİNİN ADININ VE MAKBUZ BELGE NUMARASININ BULUNMASINA dikkat edilerek KURUŞ FARKI OLAN E-MAKBUZLARIN (Defterdarlık tarafından kabul edilmediğinden) DÜZELTİLEREK gönderilmesi gerekmektedir.

 

 

ÖNEMLİ NOT: Teslim edilen evraklarda eksik olması halinde dosyanın Cumhuriyet Başsavcılığınca iade edileceğini, bu nedenle de ödemelerde gecikme yaşanabileceğini bilgilerinize sunarız.

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım