Cumhuriyetimizin 87. Yılı Kutlu Olsun

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, bağımsızlık için her şeyi göze alan, bu uğurda ölmeye yemin etmiş, kenetlenmiş, kararlı bir milletin özveriyle, inançla, KANLA yazdığı, dünya tarihinde eşi benzeri görülmeyen bir kahramanlık mücadelesinin eseri olan sonsuza kadar yaşatacağımız Cumhuriyetimiz, Türk Milletinin ve yurdunun bölünmez bütünlüğünün, ulusal birlik ve beraberliğimizin de en büyük güvencesidir.

Bu güvenceden yurttaşlarımızı mahrum etmek isteyenler, Cumhuriyetimizi ilk olarak niteleyip numara vermeye çalışanlar, Cumhuriyetin, Atatürk İlke ve Devrimlerinin önemini tam olarak anlayamayanlar, bağımsızlık savaşından önce Türk Milletini tarih sahnesinden silmek için ülkeyi işgal edenlerle işbirliği yapan zihniyete özenenler; BAĞIMSIZLIK SAVAŞINDA YAKALADIĞIMIZ MÜCADELE RUHUNU KAYBETMEDİĞİMİZ SÜRECE, . . . amaçlarına ulaşamayacaklardır.

Cumhuriyeti kuran felsefenin bizlere emaneti olan bu mücadele ruhunu asla kaybetmeyecek olan  Eskişehir Barosu olarak, Cumhuriyet rejiminin temel değerlerinden, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün İlke ve Devrimlerinden, Laik, Demokratik ve Sosyal Hukuk Devletin’den, Hukukun Üstünlüğü’nden asla taviz verilmeyeceğine dair kararlılığımızla Cumhuriyet Bayramınızı kutluyoruz.

Eskişehir Barosu Yönetim Kurulu adına,
Baro Başkanı