“.....İNSANLIK SUÇU OLAN TERÖRÜ LANETLİYORUZ...”

14 Temmuz 2011 günü  Diyarbakır Silvan'da   gerçekleştirilen hain ve kalleş saldırıda 13 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Bu hain ve kalleş saldırıyı  Eskişehir Barosu  olarak lanetliyor,   şehitlerimize Allah'tan  rahmet, başta kederli aileleri olmak üzere tüm milletimize başsağlığı diliyoruz.

Terör bir İnsanlık Suçudur ve  hedefi de Üniter ve Ulus Devlet Yapımız , Milli Bütünlüğümüzdür. Milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın  bölünmez  bütünlüğünü sağlamak uğruna verdikleri kahramanca mücadele sonrası   verdiğimiz binlerce şehidimiz gibi 13 Mehmetçiğimiz de vatan uğruna canlarını feda etmişlerdir.

Dileğimiz bu insanlık suçunun artık bitmesi, bitirilmesi, bu noktada kararlı,  radikal adımların atılması ve vatan  uğruna can veren  Mehmetçiğimize tüm milletçe sahip çıkılmasıdır. Türk Milletinin ayrılmaz parçası olan Mehmetçiğimize sahip çıkmak aslında sonsuza kadar yaşatacağımız  Cumhuriyet'e sahip çıkmaktır. Unutmayalım ki ".........ORDUSU OLMAYANIN YURDU OLMAZ............"  . Türkler tarih boyunca çok güçlü komutan ve ordularla sayısız devlet kurmuş ve ayakta kalabilmişlerdir. Cumhuriyetimiz ve Türkiye'miz de  Ordumuz ayakta  kaldığı sürece  var olacaktır.

Ama bunu ;   " .....Cumhuriyet'e numara verenlere,   "....... Türk Milleti ..." yerine "...Türkiyeli ..." diyenlere ,  "......Anayasa'nın değişmez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez  maddelerini  , yani  Laikliği, Hukuk Devleti Yapımızı, Bayrağımızı, İstiklal Marşımızı ,  Üniter Yapımızı,  Başkentimizi...."  önemsiz  görenlere ,  Atatürk ve Atatürkçülük yerine  açıkça Laik Yapımızı yıkmayı hedef edindiği belli olan kişi ya da kişilerin zihniyetini egemen kılmak yani Cumhuriyeti tasfiye etmek  için mücadele edenlere , Anayasa'ya açıkça aykırı olarak Demokratik Özerkliğini (!)  ilan edenlere......."    de anlatmak , anlamaları için mücadele etmek zorundayız.

Eskişehir Barosu olarak  Hukukun Üstünlüğünü koruma ve savunma görevimiz çerçevesinde  bu  nitelikteki kişi ve  kuruluşlara belirttiğimiz hususları anlatmayı, anlamaları için mücadele etmeyi bir görev olarak  görüyor,  bir İnsanlık Suçu olan Terörü bu vesileyle bir kez daha LANETLİYORUZ. 

Kamuoyuna saygıyla sunulur.

     

                                                                                                                                                                            Av.Rıza ÖZTEKİN

                                                                       ESKİŞEHİR BAROSU BAŞKANI

 

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım