TBB DUYURU NO : 2021/3

BARO BAŞKANLIĞI

………………………..

DUYURU NO:2021/3

Konu: Mesleki Sorumluluk Sigortası Prim Ödemelerinin Gelir Vergisi Kanununun 68.Maddesinin 1.Fıkrasının 1 Numaralı Bendine Göre Serbest Meslek Kazancının Tespitinde Gider Olarak İndirim Konusu Yapılabileceği Hakkında.

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği’nin (TÜRMOB) Birliğimize gönderilen 31.12.2020 tarih ve 8675 sayılı yazısı ekinde yer alan Hazine ve Maliye Bakanlığı Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir Kanunları Gelir Vergileri Grup Müdürlüğünün 30.12.2020 tarih ve 367714  sayılı özelgesinde, mesleki sorumluluk sigortası prim ödemelerinin Gelir Vergisi Kanunu’nun 68 inci maddesinin 1 inci fıkrasının (1) numaralı bendine göre serbest meslek kazancının tespitinde gider olarak indirim konusu yapılabileceği bildirilmekte olup, anılan yazı ve özelgenin birer örneği ekte gönderilmektedir.

Konunun Baronuz mensubu meslektaşlarımıza duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla.

Avukat Metin FEYZİOĞLU