"Türkiye Barolar Birliği (TBB) Engelli Hakları Komisyonu 1. Çalıştayı” - 21-22.10.2023

“Türkiye Barolar Birliği (TBB) Engelli Hakları Komisyonu 1. Çalıştayı”, 21-22 Ekim 2023 tarihlerinde TBB Başkanı Av. R. Erinç SAĞKAN, TBB Genel Sekreteri Av. Veli KÜÇÜK, TBB Engelli Hakları Komisyonu Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hicran KANDEMİR, TBB Engelli Hakları Komisyonu Sözcüsü Av. Özlem KARA ve Baroların Engelli Hakları Komisyonları temsilcilerinin katılımıyla Türkiye Barolar Birliği’nde gerçekleştirildi.
Konusu bağlamında TBB bünyesinde ilk defa gerçekleştirilen Çalıştay’da, engellilerin sosyal yaşamda karşılaştıkları sorunlar, kapsamlı şekilde ele alındı. Karşılaşılan sorunlara yönelik hak temelli yaklaşımın önemine değinildiği ve hukukî çözümlerin tartışıldığı Çalıştay’a, Eskişehir Barosu’nu temsilen Eskişehir Barosu Engelli Hakları Komisyonu Başkan Yardımcıları Av. Serhat KAŞIKARA ve Av. Murat ARI ile Komisyon üyelerimiz Av. Seher KAŞIKARA ve Av. Sena YILMAZ katılım sağlamıştır. Çalıştay kapsamında Av. Serhat KAŞIKARA, Eskişehir Barosu tarafından 16 Mayıs 2022 tarihinde Eskişehir’de gerçekleştirilen “Engelsiz Çalıştay” ve “Engelsiz Konferans” hakkında ayrıntılı bilgilendirmede bulunmuştur.