TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN AHMET ATAÇ, BAROMUZA DESTEK ZİYARETİNDE BULUNDULAR

Ziyarette Baro Başkanımız Av. Mustafa ELAGÖZ; Çoklu baro kurulmasına yönelik yapılacak  değişikliklerin üniter devlet yapısına aykırı olduğunu,  baroların siyasallaşmasına zemin oluşturacağı ve bu durumun baroların kendi içerisinde bölünmesine sebep olacağını, yine avukatlık kanunundaki mevcut seçim sisteminin ülkemizdeki en demokratik seçim sistemi olduğunu, seçim sistemindeki değişikliklerle baroların yönetilemez hale getirileceğini , yapılacak değişikliklerin başta Türkiye Barolar Birliği olmak üzere tüm baroların bilgisi dahilinde ve baroların görüşlerinin alınmasıyla yapılması gerektiğini, bugüne kadar iktidarın bu konuda baroların görüşlerini dahi sormadığını ve yasalaşması öngörülen taslakla ilgili barolara henüz bir bilgi verilmediğini, konunun maalesef basında çıkan haberler üzerine tartışıldığını ve sürecin yanlış ilerletildiğini beyan etti.


Milletvekilimiz sayın Arslan KABUKÇUOĞLU; Baroların yargısal faaliyette ve toplumsal alanda  çok önemli bir yere sahip olduğunu, getirilmesi planlanan değişikliklerin barolarla paylaşılması ve karşılıklı istişare ile avukatların ve baroların yargısal faaliyetteki güçlerinin artırılmasına yönelik bir değişiklik olması gerektiğini, baroların etkisini zayıflatacak ve üniter devlet anlayışına aykırı düzenlemelerin kabul edilemeyeceğini, baroların görüş ve önerileri alınmadan yapılacak bir değişikliği doğru bulmadıklarını ve barolarımızın yanında olduklarını ifade ettiler.


Ziyaret sonrasında Baro Başkanımız Av. Mustafa ELAGÖZ ; Ziyaretten  ve desteklerinden dolayı Sayın milletvekilimize ve beraberindeki heyete teşekkürlerini iletti.

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım